Hvite tenner: Motvirke misfarging av tenner

Fargen på tennene er ofte bestemt av arveanlegg, men likevel vel kan man påvirke dette i en viss grad. Ønsker du deg hvite tenner? Slik kan du motvirke misfarging av tenner.

Solidox hvite tenner

Når tennene mister sin naturlige hvite farge og i stedet får en gul- eller brunaktig farge sier man at det er misfargede tenner. Den vanligste misfargingen man kjenner til er begrenset til tannens overflate i form av misfarget pellikel, plakk eller tannsten.

På alle tannoverflatene er det et tynt proteinlag, kjent som pellikel. Dette proteinlaget beskytter tennene våre, men det er også her misfargingen og bakterier fester seg. Dersom dette proteinlaget ikke skiftes raskt nok ut, kan tennene miste fargen og bli misfargede.

Hvordan oppstår misfarging av tenner?

Pellikelen, plakk og tannstein blir misfarget av tannininnholdet, også kjent som garvesyre, i mat og drikke. Misfargede tenner kan være sjenerende og det kan være vanskelig å holde tennene hvite og fine når man røyker, drikker rødvin, te eller kaffe. Selv vanlige matvarer kan gi misfargede tenner. Tobakksrøyk misfarger på grunn av sot. Den tredje vanligste faktoren er en gruppe kationiske stoffer, som klorhexidin, jern eller tinn, men denne misfargingen er enkel å fjerne.

Hvordan kan man motvirke eller behandle misfarging?

Godt renhold av tennene ved bruk av hvithetstannkrem og tanntråd er en enkel måte å sørge for naturlig hvitere tenner. Hvithetstannkremer inneholder pussemiddel som forsiktig polerer tannoverflatene uten å skade tennene.

Ønsker du deg hvitere tenner bør du også prøve å unngå for mye inntak av mat- og drikkevarer som rødvin, kaffe og te. Har du svært misfargede tenner er det mulig å gjennomføre en blekebehandling på tannlegekontoret. Snakk med tannlegen din om dette.

Solidox Hvite Tenner

Solidox Hvite Tenner er Norges mest solgte whitening-tannkrem. Den inneholder ingrediensen White Activator™, som benyttes i profesjonell hvithetsbehandling spesielt utviklet for effektiv fjerning av flekker og misfarging på tennene slik at den naturlige hvitheten kommer frem. Dette er basert på en klinisk studie på fjerning av misfarging på tenner, utført på 76 personer.