Hva hjelper mot ising i tennene?

Ising i tennene er en slags alarm kroppen gir når det oppstår skade på tennene. Da er det viktig å reparere den eventuelle tannskaden. Her får du råd om hva som hjelper mot ising i tennene.

solidox sensitiv hjelper mot ising i tennene

Ising i tennene er helt ufarlig, men de korte og skarpe smertene kan oppleves som svært vonde. Flere opplever at plagene kun varer i en periode og går over av seg selv – derfor går folk sjelden til tannlegen med problemet. Dette kan du gjøre selv for å behandle ising i tennene:

Daglig tannpuss

Vær nøye med tannpussen hver eneste dag. Bruk tannbørste og tannkrem, tanntråd og skyll gjerne med munnvann daglig. Husk å rense alle krinker og kroker rundt tennene – en tann har nemlig fem sider og alle bør pusses godt.

Tannkrem mot ising i tennene

Det finnes mange tannkremer på markedet, men har du ising i tennene eller ønsker å motvirke det, gjelder det å velge riktig. Vår nye tannkrem, Solidox Sensitiv, beskytter følsomme områder på tennene. De aktive ingrediensene styrker emaljen og reparerer begynnende emaljeskader. Samtidig fjerner den skånsomt misfarging fra tennene, og hjelper med å få tilbake tennenes naturlige hvithet.

Velg en myk tannbørste

Ising i tennene kan ofte skyldes at du pusser tennene for hardt. Velg derfor en tannbørste med mykt bust og børst forsiktig for å forhindre at du fjerner tannkjøttvev. Lurer du på om du pusser tennene for hardt kan du følge dette tipset: Legg hånda på kjøkkenvekten for å se hvor lite trykk som skal til når du pusser – det bør tilsvare omtrent 25 grams trykk.

Begrens inntaket av syreholdig mat og drikke

Mat og drikke med høyt syreinnhold kan føre til ising i tennene. Vær derfor forsiktig med inntaket av syre. For eksempel kan sitrusfrukt og te tære på emaljen. I tillegg er vann den beste tørstedrikken. Unngå også å pusse tennene rett etter inntak av sur mat og drikke. Syren gjør nemlig emaljen «myk», slik at slitasjen vil bli ekstra stor.

Ising i tennene hos barn

Barns melketenner er både mindre og har en tynnere emalje enn tenner hos voksne. Det er derfor viktig å la tannpuss bli en del av de daglige rutinene så fort de første tennene bryter gjennom.